Behandlingar

Behandlingar – plastikkirurgiska ingrepp Malmø

Att vara nöjd med sitt utseende

Fler och fler plastikopererar sig. Idag är plastikkirurgiska metoder beprövade och ger dig som patient ett permanent resultat. Vi vet att de som väljer att plastikoperera sig gör det för sin egen skull och för sitt eget välbefinnande.

Vad kan du förvänta dig?

Plastikkirurgi kan genom moderna tekniker erbjuda fantastiska möjligheter att förändra och förbättra olika delar av kroppen. Resultatet beror på hur duktig din kirurg är, men också på förutsättningarna hos varje enskild person.
Förmågan att läka fina ärr skiljer sig stort mellan olika människor, liksom hudens tjocklek, tendens att blöda, hudpigmentering o.s.v. Miljöfaktorer som dålig luft, för mycket sol, rökning, alkohol, ohälsosam kost och dålig fysisk kondition påverkar också resultatet av en operation. Trots det blir resultatet ofta riktigt bra.
Liksom all annan kirurgi medför även plastikkirurgi risker. Läkningsprocessen kan inte förutsägas och därför kan ett tillfredsställande resultat inte garanteras.

Prova 3D-animering

Om du är nyfiken och vill veta mer om hur en kosmetisk plastikkirurgisk operation går till kan du prova dig fram i det 3D-animerade programmet ”understanding cosmetic surgery”. Prova genom att klicka här.

Innan du bestämmer dig

Som patient ska du alltid kontrollera att din kirurg är specialutbildad plastikkirurg och har genomgått kurser och utbildning inom kosmetisk plastikkirurgi. Vi går så långt som att säga att vi bestämt avråder dig från att vända dig till en kirurg som saknar specialistutbildning inom plastikkirurgi.

Dessutom ska du kontrollera att din plastikkirurg är medlem i Svensk Plastikkirurgisk förening och/eller Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi. Medlemskap i en välrenommerad förening säkrar att din kirurg förutom sin specialistutbildning också är ”up to date” med de senaste operationsteknikerna och patientsäkerhet.

Medlemmar i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi kan i svåra eller tveksamma fall dessutom konsultera varandra via ”Medical Advisory Board”. I extrema fall kan en annan kirurg inom föreningen assistera vid en eventuell omoperation.

Välj en kategori i menyn.

Plastikkirurgiske behandlinger på Scanstad Klinikken i Malmø og København