7-dagarskuren

7-dagarskuren i Malmö

7-dagarskuren fick sitt genombrott i Italien, där en professor av en tillfällighet upptäckte fördelarna med intag av protein genom en sond. Han hade i många år behandlat patienter som av olika skäl inte kunde äta själva. Metoden med kontinuerlig proteintillförsel under dygnets 24 timmar genom en sond visade sig vara effektiv vid viktreglering. På sin klinik i Rom har han under fem års tid med stor framgång genomfört bantningskuren på mer än 63 000 personer.

7-dagarskuren är ett ketogent näringssystem. Ketoner är det ämne som kroppen utsöndrar när den förbränner fett, vilket är precis vad du gör med 7-dagarskuren. Förutom behandlingskliniken i Rom i Italien finns det även kliniker i London, Paris och Miami.

7–12 KG PÅ TIO DAGAR

Du uppnår en viktnedgång på mellan 7–12 kg på bara tio dagar. Ren fettförbränning hjälper dig hålla vikten efter din bantningskur och du känner dig inte hungrig medan du går ner i vikt. Hälsovårdspersonal följer dig så att du lugnt kan börja ditt nya liv utan att vikten går upp och ner.

VAD ÄR 7-DAGARSKUREN?

7-dagarskuren är ett ketogent näringssystem. Ketoner är det ämne som kroppen utsöndrar när den förbränner fett. Det är ett ämne som gör att du inte känner hunger.
Principen i den här revolutionerande bantningskuren är att du under tio dagars tid, dygnet runt, kontinuerligt tillförs protein via en liten pump och en tunn sond som vår hälsovårdspersonal för in genom näsan.

24 TIMMAR OM DYGNET

Det är den kontinuerliga proteintillförseln under dygnets 24 timmar som är avgörande för viktnedgången. Därför räcker det inte att dricka proteinblandningen, utan det är viktigt att den tillförs via pumpen och den lilla sonden. Metoden är helt smärtfri och du får en liten ryggsäck som innehåller allt du behöver. Proteinblandningen får din kropp att arbeta på högtryck för att omvandla dina fettdepåer till energi för kroppen. Proteinet är det enda du behöver under din bantningskur. Du känner ingen hunger och ska inte äta mat. Däremot får du gärna dricka vatten, kaffe och te.

DOKUMENTERADE RESULTAT

7-dagarskuren är ett smärtfritt och effektivt alternativ till fetmaoperation, fettsugning och andra kirurgiska ingrepp. Det är en riskfri metod för att uppnå en viktnedgång på mellan 7–12 kg på tio dagar. Det revolutionerande är att viktnedgången sker från dina fettdepåer och inte från muskelvävnaden. Förlusten av muskelvävnad vid traditionell och snabb bantning är just orsaken till att din vikt snabbt stiger igen när vardagen tar vid. Med 7-dagarskuren hamnar din kropp inte i underskott, utan får energi genom att ta fett från dina fettdepåer.

DÄRFÖR KAN DU UPPNÅ EN PERMANENT VIKTNEDGÅNG

Protein är extra bra om du vill gå ner i vikt:
Protein mättar mer än kolhydrater och fett. När du äter vanlig mat igen efter din 7-dagarskur är proteiner bra eftersom du känner dig mätt och därför äter mindre. Därmed blir det också lättare att hoppa över sötsaker.
Proteinkuren ökar din förbränning helt naturligt. Om du äter 100 kalorier protein ökar din förbränning med upp till 30 kalorier. Som jämförelse ökar fett din förbränning med bara två kalorier och kolhydrater med omkring tio kalorier.

PROFESSIONELL HÄLSOVÅRDSPERSONAL FÖLJER DIG

Under din 7-dagarskur har du hela tiden kontakt med en läkare och erbjuds möten under tiden. Vi hjälper dig också med enkla kost- och motionsråd som kan göra din viktnedgång permanent.

EN ITALIENSK FRAMGÅNGSHISTORIA

Genom att behandla patienter som inte kunde äta själva kom en italiensk professor av en tillfällighet på den unika metoden bakom 7-dagarskuren. Han har idag framgångsrikt hjälpt mer än 70 000 personer till en effektivt viktnedgång.

SÅ HÄR GÖR DU

En 7-dagarskur börjar med att man anmäler sig för en gratiskonsultation, där man kan ställa frågor och komma överens om programmet. Man får också ett hälsoformulär som man ska fylla i. När du är redo att börja vägs och mäts i fråga om längd, vikt, fettprocent, BMI och blodtryck. Man tar också några före-bilder, så att man kan se sina resultat senare. Du instrueras i hur du använder utrustningen i din ryggsäck, dvs. hur du doserar proteinpulver och vitaminer samt hur du tvättar dig, sover och badar med utrustningen. Under hela programmet kan du tala med hälsovårdspersonal om du behöver det. På din sista dag tas sonden bort och du får dina slutliga resultat efter mätning och vägning. Efter 7-dagarsprogrammet får du goda råd kring kost och motion med dig hem.