Ansikte

Ansiktslyft

Innan du bestämmer dig för ett ansiktslyft är det viktigt att förstå att ansiktslyftet inte kan stoppa åldringsprocessen. Ansiktslyftet vrider tillbaka klockan några år och förbättrar de mest synliga tecknen på åldrande genom att strama upp djupare strukturer och hud, samt genom att ta bort och flytta fettvävnad till olika delar av ansikte och hals.Några av de mest synliga tecknen på åldrande visar sig först i ansiktet. Trots att förändringarna kommer gradvis kan man uppleva att utseendet inte längre avspeglar hur man känner sig.

Varför ansiktslyft?

När en individ åldras, minskar elasticiteten i muskler och hud i ansiktet och på halsen. Följden blir en rynkig och slapp hud framför allt i nedre delen av ansiktet och på halsen. De naturliga hudvecken i ansiktet blir mer markerade och man ser mer trött och sur ut.

Vad kan man göra?

När man talar om ansiktsplastik är det främst ett ansiktslyft man tänker på men även pannlyft, midface och ögonlocksoperationer kan med fördel kombineras med varandra. Kombinationer av operationer i ansiktsregionen kan diskuteras vid konsultationsbesöket på mottagningen.

Ansiktslyft för vem?

Den bästa kandidaten för en ansiktslyftning är vanligen en kvinna mellan 40 och 50 år, relativt slank, har höga kindknotor och relativt välavgränsad linje utmed underkäken som i det idealiska fallet bildar 90 graders vinkel mot halsen då huvudet är rakt. Vidare är det en fördel om huden inte har för många smårynkor och ej heller är alltför slapp med därpå följande djupa veck. En patient enligt denna beskrivning är emellertid mycket sällsynt.

Våra patienter som kommer till oss för ett ansiktslyft är män som kvinnor i åldrarna 40- 70 år. Oftast har de utsatt sig själv för både sol och stress under åren som gått vilket satt sina spår.

Ansiktslyft i kombination med annan behandling

För ett optimalt resultat kan ett ansiktslyft kombineras med en rad mindre ansiktsoperationer så som ögonlocksoperation, fettsugning och/eller peeling.

Mer information om ansiktslyft? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR ANSIKTSLYFT  -