Läppförstoring

Läppförstoring i Malmö

Många drömmer om fylliga och putande läppar. Efterfrågan på läppförstoring har genom de senaste åren ökat, framför allt genom påverkan av media.

Varför läppförstoring?

Man kan från födseln har smala, tunna läppar som ger ett ”snipigt” utseende eller så har åldern satt sina spår och läpparna förändrats. Eller så önskar man sig helt enkelt mer voluminösa läppar.

Vad kan man göra?

En läppförstoring kan göras på flertalet olika sätt och det finns många beprövade fyllnadspreparat som man använder för att spruta in i läpparna för att göra dem större och fylligare. Den metod vi valt att främst använda oss av är fettransplantation med eget fett. Patientens eget fett fungerar som utfyllnadsmaterial. Läkaren suger ut fett från magen eller låret. Sedan prepareras fettet med GF (tillväxtfaktor) och sprutas in i läppen.

Resultat AV Läppförstoring

Beroende på hur fettet extraheras och vilket område som behandlas och hur djupt det injiceras så stannar ca 40-80% av fettet kvar för alltid. Patientens fysiologi och kroppens förmåga att bibehålla fettet spelar också stor roll i hur länge effekten varar.

Kroppen lagrar normalt sett inte fett i läpparna och därför är det inte alla fettceller som överlever proceduren. Man kan behöva upprepa behandlingen med en återfyllning. Ärren efter behandlingen är osynliga eftersom de bara finns på läpparnas insida.

Behandling

En behandling tar ca 30 minuter att utföra och utförs i lokal bedövning.

Efterförlopp

Alla manipulationer av läpparna ger en övergående, kraftig svullnad från någon dag till en vecka.

fillers från Restylane/JUVEDERM

Många rekommenderar främst fettransplantation till läppförstoring, men i vissa fall är en ”filler” ett bättre val – tillsammans med din klinik skräddarsyr du din behandling så du skall bli nöjd.

Mer information om läppförstoring med eget fett? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR FETTRANSPLANTATION -