Midfacelift (mellanansiktslyft)

Midfacelift

Midfacelift eller mellanansiktslyft är vår mest åtråvärda behandling inom ansiktsplastik området. Det är ett litet ingrepp som ger ett stort resultat. Vi har till och med gått så långt som att kalla lyftet för weekendlyft eftersom man kan se resultat redan efter en helg. Dagen efter lyftet kan patienten lämna kliniken utan bandage.

Varför ett midfacelift?

Ett midfacelift ger en kraftfull föryngring.
Det framhäver kindknotorna vilka i sin tur balanserar proportionerna mellan näsa och haka. Samtidigt framhävs ögonen. Resultat av lyftet går utmärkt att efterlikna genom att sätta pekfingrarna mot kindbenen och strama upp huden i ansiktet.

Operationen

Huden lossas framför öron och med 2-3 trådar dras halsen och ansiktets bindvävshinna, SMAS, uppåt och fixeras precis framför örat. Med dessa trådar flyttas huden och underhuden uppåt.

Midfacelift, en ny teknik

Det här är en relativt ny teknik som används vid föryngring av mellanansikte och hals. Den medicinska termen för lyftet är volymimetrisk suspension. Operationen innebär att man bevarar volym och flyttar tillbaka vävnaden i ansiktet. En stor fördel med tekniken är att det rör sig om ett kirurgiskt ingrepp med begränsade risker.

Midfacelift, perfekt för män

För män är Midfacelift en ypperlig metod, i och med att ingen skäggbärande hud dras bak mot örat som vid en konventionell ansiktslyftning.

Efterförlopp

Smärtorna är få och milda. Svullnad uppstår lokalt framför öronen och under ögonen. Dessa försvinner inom 7-8 dagar. Indragningar i huden kan uppstå tillfälligt på grund av trådarna. Dessa indragningar försvinner när svullnaden lagt sig.

Hållbarhet

Resultatet är mycket tillfredsställande. Operationen motsvarar i stort förväntningarna vid en ansiktslyftning.

Mer information om mellanansiktslyft? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR ANSIKTSLYFT  -