Pannlyft

Pannlyft i Malmö

Pannlyftet tillhör idag en av de vanligaste estetiska ingreppen för att skapa ett yngre, piggare och gladare utseende runt ögonen hos såväl män som kvinnor.

Pannlyft för vem?

Denna operation utförs ofta i samband med ansiktslyftning eller ögonlocksplastik.

  • Den vanligaste indikationen är att korrigera en sänkning av ögonbrynen, vilket ger ett intryck av ett trött, argt eller ledset utseende.
  • En annan orsak är en önskad korrektion av de djupa horisontella rynkor som tillhör mimiken och bildas som kvarstående veck i pannan.
  • Operationen medför också att rynkor över näsroten försvinner samtidigt.
  • Genom att ögonbrynen höjs så ökar avståndet mellan ögonbryn och ögonlock, vilket framhäver ögonens utseende mera, och gör att de ser större ut.
  • Det är ibland nödvändigt att samtidigt ta bort överskott av skinn från de övre ögonlocken för att återställa ett ungdomligt utseende.

Pannlyft med endoskopisk kirurgi

Pannlyft med hjälp av endoskopisk kirurgi, för att korrigera ögonbryn samt veck, innebär mycket korta ärr i hårbotten som i stort sett är omöjliga att se.

Operationen

Vid operationen lyfts pannhuden via ett snitt i hjässan och dras uppåt. Dessutom delas de muskler som ger bekymmersrynkorna mellan ögonbrynen och medför att man blir slätare här. Ögonbrynen hamnar då på sin ursprungliga plats, ögonen ser öppnare ut och det bistra utseendet försvinner. Ingreppet görs i lätt narkos samt lokalbedövning och tar ungefär en och en halv timme.

Efterförlopp

En viss blånad och svullnad kan ses 1-2 veckor efter operationen.

Mer information om PANNLYFT? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR PANNLYFT -