NYHET – PermaLip™

NYHET I SVERIGE
ÄNTLIGEN EN PERMANENT LÄPPFÖRSTORING SOM SER NATURLIG UT.

PermaLip™

En av de största utmaningarna inom plastikkirurgi och kosmetisk kirurgi av området kring munnen har varit att hitta en riktigt bra lösning på läppförstoring. Tidigare metoder, både tillfälliga och permanenta, har gett otillfredsställande resultat för både läkare och patienter.

Tillfälliga lösningar innebär oftast att man använder kommersiellt producerade fyllnadsmedel eller patientens eget fett. Dessa lösningar kan vara oförutsägbara vad gäller hur länge effekten sitter i, och de kräver alla upprepade behandlingar som kan vara både smärtsamma och dyra.

Andra permanenta lösningar är baserade på implantat som på grund av deras ytegenskaper tyvärr också orsakar vävnadsinväxt. Detta resulterar i begränsad rörlighet i ansiktet och ett onaturligt utseende.

PermaLip™

PermaLip™ är framställt av en mjuk och solid silikon-elastomer och använder sig av en formsprutningsprocess för att skapa ett implantat med naturliga konturer och en slät, oporös yta. Implantatet kan inte gå sönder eller punkteras och det går att ta bort när du vill. PermaLip™ är svaret.

Scandstadkliniken är glada för att nu kunna erbjuda dig PermaLip™ från SurgiSil, ett säkert alternativ till permanent läppförstoring. PermaLip™ är ett patenterat, CE-märkt implantat som är utvecklat speciellt för läpparna. Det har genomgått omfattande kliniska tester för att kontrollera säkerhet och verkan.

godkänts av FDA

PermaLip är det enda varumärket på marknaden som har godkänts av FDA (Food and Drug Administration US Federal Food and Drug Administration) som är en av de tuffaste i världen när det gäller säkerhet och funktion – exempelvist är det enbart 3 bröstimplantat tillverkare i världen som uppfyller FDA: s krav, Mentor, Allergan / Natrelle.

• PermaLip™ går inte att injicera.
• PermaLip™ är ett mjukt och solitt silikonbaserat implantat.
• PermaLip™ är format så att det matchar dina läppars konturer.
• PermaLip™ har en slät yta som reducerar risken för vävnadsinväxt.
• PermaLip™ är permanent, men kan lätt tas bort.
• PermaLip™ finns i flera olika storlekar för att kunna uppnå skräddarsydda resultat.

Mindre än 30 minuter

Ingreppet utförs under lokalbedövning. Munnen och läpparna bedövas och därefter görs två små snitt vid mungiporna. PermaLip™-implantatet förs sedan in genom en tunnel i läppen och centreras. Processen upprepas för den andra läppen och snitten stängs med självupplöslig tråd. Hela processen går på mindre än 30 minuter och normal aktivitet kan återupptas följande dag.

Permanent men lätt att ta bort

Även om PermaLip™ är permanent är det också designat för att vara lätt att ta bort om man önskar få tillbaka sin ursprungliga läppstorlek. Att ta bort implantaten tar oftast mindre än tio minuter.

PERMALIP™
Drömmer du om fylligare läppar och är trött på injektioner som inte håller?

VAD ÄR PERMALIP?

Permalip™ är ett läppimplantat av mycket mjuk och solid silikon som är tillspetsat i ändarna för att matcha läpparnas naturliga form.

VAD KAN PERMALIP GÖRA FÖR MIG?

Med Permalip-implantat får du naturligt fylliga läppar med ett permanent resultat som ersätter diverse fyllnadsmedel och andra läppförstorande behandlingar.

HUR FUNGERAR DET?

Ingreppet tar cirka 15-30 minuter och utförs under lokalbedövning.
Implantaten sätts in via två fyramillimeterssnitt vid mungiporna. Implantatet förs sedan genom en tunnel i läppen och centreras innan snitten sys igen med självupplöslig tråd.

ÄR DET SÄKERT?

Ja, implantaten kan inte läcka, gå sönder eller punkteras, och de kan tas bort när som helst. Permalip finns i nio olika storlekar, allt efter storleken på den naturliga läppen.

ÄR DET TILLFÄLLIGT ELLER PERMANENT?

Även om Permalip™ är designat som ett permanent läppimplantat kan det lätt tas ut utan att skada eller ändra formen på den naturliga läppen.
Implantatets släta yta ser till att silikonet inte kommer i direktkontakt med läppen och därmed minskas risken för vävnadsinväxt.
Att ta bort implantaten tar oftast mindre än tio minuter.

RAPPORTERADE BIVERKNINGAR

Patienter bör vara beredda på att läpparna svullnar efter operation, från väldigt mycket till minimalt. Svullnaden varar i tre till fyra dagar, och blåmärken varar i sju till åtta dagar. Läpparna kommer vara känsliga för tryck i cirka två veckor. Detta kan skapa problem med att prata, le, äta och dricka under en kort period. Potentiella risker omfattar ärrbildning (vid isättningssnitten), som bör blekna med tiden

Mer information om LÄPPFÖRSTORING? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR LÄPPFÖRSTORING -