Bröstlyft

Bröstlyft i Malmö

Bröstlyft för vem?

Med bröstlyft menar man en operation som lyfter bröstet och skapar ett fastare och mer ungdomligt utseende.

Operationen korrigerar således hängbröst, och används ofta i kombination med bröstförstoring. Att förvandla ett litet hängbröst till ett stort hängbröst genom att uteslutande använda bröstproteser ökar patientens besvär och rekommenderas inte.

Bröstlyft med implantat

Ett bröstlyft kan med fördel kombineras med ett implantat för att återfå volymen i bröstet.

Mer information om bröstimplantat hittar du under rubriken bröstförstoring.

Vad är ett bröstlyft?

Operationen är mycket lik en bröstförminskningsoperation förutom att det uteslutande är huden som tas bort, varvid man lämnar den övriga bröstvävnaden intakt.

Det har utvecklats flera olika tekniker för hur man korrigerar hängbröst.

Beroende på hur mycket bröstet hänger, väljer kirurgen olika teknik, där vissa uteslutande innebär en förflyttning av bröstvårtorna uppåt, och andra en mer komplicerad metod. Hur ärren efter operationen blir är således beroende av vilken metod man använder.

Normalt föredrar man att använda en vertikal teknik som bara ger ett ärr runt bröstvårtan och ner ~ nyckelhål, detta är mer estetiskt än det kända ”ankaret”. Eventuella risker och komplikationer är ungefär samma som för bröstförminskningsplastik.

Efterförlopp

Den första tiden efter operationen kan du uppleva ömhet, spänning och svullnad på det behandlade området. Oftast läggs ett förband som kan sitta till antingen dagen efter operationen eller upp till en vecka.

Efter en vecka tas eventuella förband och stygn bort på kliniken.

Mer information om BRÖSTlyft? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR BRÖSTLYFT -