Kroppsplastik

Kroppsplastik i Malmö

Fettansamlingar på vissa delar av kroppen kan vara nästan omöjliga att banta bort. Ärftliga och hormonella förhållanden kan vara mer avgörande hos många än mängden av mat och motion. Vi föds med ett visst antal fettceller, vilket innebär att en viktökning ger en förstoring och viktminskning en förminskning av cellerna.

Vad kan man göra?

Tidigare medförde kirurgi för att ta bort fettdepåer långa snitt, som gav tämligen fula ärr. Ett alternativ till denna metod utvecklades i Europa av franska och schweiziska kirurger i mitten av 70-talet. Den metod som först vann gehör var den så kallade franska tekniken, som innebär injektion av en förtunnad saltlösning i fettvävnaden och en effektfull utsugning genom ett metallrör (kanyl) via små hål i huden

Metoden har senare utvecklats till vad man kallar fettsugning med en produktutveckling av olikformade kanyler, och nya starka undertryckspumpar samt ultraljudsutsugning.

Fettsugning kan utföras på nästan alla med bra allmäntillstånd och som har lokaliserade områden med oönskat fett. Hos män samlas fettet vanligtvis såväl på insidan av bukväggen, som på sidorna, så kallade bilringar. Hos kvinnor drabbas normalt områdena kring höfter, bakdelen, låren och knäna.

Fettsugning ska inte betraktas som ersättning för diet eller träning. Det är ingen behandling mot fetma. Nästan alla områden kan behandlas, och i många fall kombineras fettsugning med andra operationer såsom ansiktslyftning, bukplastik eller bröstreduktion.

Att trivas med sitt utseende

Fettsugning är internationellt sett den vanligaste kosmetiska operationen som utförs på män såväl som kvinnor.

Mer information om KROPPSPLASTIK? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR PLASTIKKIRURGI -