Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift i Malmö

Sedan tidernas begynnelse har rumpan alltid varit en av de viktigaste faktorerna för skönheten hos den kvinnliga kroppen.

En kurvig eller ”timglas” formad figur som är proportionerlig anses allmänt som estetiskt tilltalande. En Brazilian butt lift är idag den senaste tekniken som används för dem som önskar en rundare och mer fylligare form på sin rumpa.

Brazilian Butt lift innebär att man använder sig av kroppsfett för att skulpturera fram en mer attraktiv och naturlig profil. För att lyckas med detta krävs en gedigen kirurgisk erfarenhet av fettsugning, fett transplantation och kroppskonturering. Genom att kombinera alla dessa tre kirurgiska tekniker i en operation skapar man ett ultimat Brazilian Butt lift.

En ytterligare fördel med denna metod är att man inte bara få mer volym på sin rumpa, utan området som fettet hämtats ifrån blir mycket smalare och detta ger ett mer feminint och hälsosamt utseende.

Waist-Hip ratio

En väl använd teknik som tillförlitligt mäter attraktion, fertilitet, mindre risk för cancer och andra sjukdommer  på den kvinnligs respektive manliga kroppen är Waist to Hip ratio(WHR).

För friska kvinnor är den vanliga WHR mellan 0,67 till 0,80,där 0,70 är idealet. för kvinnor och 0,90 för män.

För att få fram WHR mäter man midjans omkrets och delar med höftens omkrets

Målet med en Brazilian Butt lift är att återskapa en proportionell kropp, dvs en feminin midja med ett midja/höft-kvot på 0,7.

Brazilian Butt Lift Operation

Operationen utförs under lokal bedövning och narkos eller sedation.

  1. Plastikkirurgen börjar med att ”skörda” fettceller från olika regioner på kroppen till exempel från buken, ryggen och höfterna.
  2. Fettcellerna transplanteras sedan till rumpan Man injicerar i många fina kanaler o fördelar fettet jämnt i olika skikt. Detta görs för att fettcellerna skall få tillräckligt med blodtillförsel och kunna överleva i gluteus muskeln och i det befintliga fettlagret som finns mellan huden och musklerna.

Operation med Implantat

Patienter som inte har tillräcklig mängd kroppsfett för en Brazilian Butt lift kan med hjälp av implantat få en fylligare rumpa. Kirurgen lägger då snittet mellan skinkorna och en ficka under sätesmuskeln skapas. Implantatet förs in i rumpan och placeras djupt i musklen. Silikonimplantatet har en mjuk och naturlig känsla. De är tillverkade av ett kraftigt silikon material som förhindrar läckage.

Implantaten finns i flera storlekar och är formade runda eller ovala. Operationen utförs i narkos och tar ca 1-2 timmar.

Efterförlopp & Läkning

Återhämtningen efter en Brazilian Butt Lift motsvarar samma som vid en fettsugning. Kompressionsplagg ska bäras 24timmar om dygnet de första tre veckorna, sedan under dagtid de kommande tre veckorna. Detta för att minska svullnad och hjälpa huden att dra ihop sig.

Vätskeansamling, blåmärken, svullnad och tillfällig känselnedsättning är relativt vanligt i det behandlade området. Det är också vanligt att uppleva en brännande smärta och viss obehag runt operations område.

Postoperativ massage kan hjälpa till att minimera detta o påskyndar läkningen.
De två första veckorna efter operationen ska du sova på magen eller i framstupad sidoläge och inte på ryggen.

Man rekommenderas att endast sitta korta stunder i början. För att motverka belastning på bakdelen bör du sitta med rak rygg. De flesta patienter återgår till arbete inom en vecka efter en Brazilian Butt Lift och efter två veckor vid en operation med implantat.

Risker med brazilian buttlifts

Komplikationer och risker kan förekomma i olika omfattning vid alla kirurgiska ingrepp:

  • Den första tiden efter operationen kan du uppleva smärta, ömhet, känselbortfall och svullnad vid det behandlade området.
  • Det kommer att bli blåmärken runt operationsområdet samt i angränsande områden. Det är också vanligt att blåmärken och svullnaden flyttar nedåt på kroppen.
  • Beroende på hudelasticiteten och omfattningen av fettinjektionerna kan områden som injicerats med fett utveckla ojämnheter, knölar och gropar.
  • En del patienter upplever obehag i form av en stickande smärta. Detta kan vanligen hanteras med smärtstillande medel, och försvinner oftast efter 1-2 veckor.
  • Efter fettinjektion eller placering av implantat kan det bildas vätskeansamling och området kan kännas svullet. Kompressions plagg och postoperativ massage kan hjälpa till att minimera detta o påskyndar läkningen.

Hållbarhet

Eftersom man använt sig av kroppens egna fettvävnader som utfyllnadsmaterial blir känslan och resultatet mer naturligt.

Det är omöjligt att förutse hur mycket av fettet som stannar kvar. Oftast försvinner ca 30 % av det transplanterade fettet. Det du ser fyra till sex veckor efter operationen kommer sannolikt bli permanent.

Mer information om brazilian buttlift? Söker du klinik?

Scanstadklinikens verksamhet har upphört. Vi hänvisar alla besökare till:

- KLINIKREGISTRET FÖR BRAZILIAN BUTTLIFT -