Nyheter och Trender

”Mommy makeover”

En ”Mommy makeover”, innebär att man besöker en plastikkirurg för att göra sig av med eventuella spår efter en genomgången graviditet.

Bröstlyftbröstförstoringar och bukplastik toppar nyblivna mammors önskelistor över vilka ingrepp de vill utföra, vilket beror på ett missnöje med hur graviditet och amning har förändrat deras figurer.

Dr Finn Worm Knudsen, berättar att mer än hälften av hans klienter under det senaste året har varit mammor som inte känner sig nöjda med sina kroppar efter genomgången graviditet.

Alltfler män opererar sig

Det är inte bara kvinnor som väljer att plastikoperera sig. Under de senaste fem åren har antalet män som väljer att operera sig ökat.

Populära ingrepp bland männen inkluderar botox, näsplastikfettsugningögonlyft, öronplastik och ansiktslyft. Men även implatant för att ge intryck av mer muskulösa kroppsdelar, som exempelvis vader, ökar drastiskt.

Mitt uppe i karriären förväntas man att se evigt ung ut, man bedöms mer och mer utifrån hur man ser ut. Männen börjar också inse att vissa saker som man inte är nöjd med faktiskt går att korrigera med hjälp av kirurgiska ingrepp.

”Rumplyft”

Stussförstoring med implantat, kan utföras på olika sätt. Det har blivit allt mer populärt att lägga in implantat i stussen. Det är viktigt att betona att det är övre delen av stussen som går att förstora med implantat.
Detta är ett vanligt ingrepp i framförallt Sydamerika där man är mer rumporienterad än i Europa.